Vrsar – Romantic town
What's new in Vrsar

U Vrsaru čak 5 zona sa besplatnim internetom

Najveća istarska odredišta, ali i manja turistička mjesta u unutrašnjosti Poluotoka, za manje od mjesec dana dobit će free wi-fi točke, odnosno lokacije gdje će se kako domaći, tako i turisti putem svojih pametnih telefona, tableta, laptopa i sličnih uređaja moći besplatno priključiti na internet i surfati koliko im drago.

Ministarstvo turizma je, naime, odobrilo Istarskoj županiji, gradovima Puli i Novigradu te općinama Medulin, Brtonigla, Grožnjan, Gračišće i Lupoglav ukupno 540.345 kuna u sklopu natječaja “Hotspot Croatia” za uspostavu 93 besplatne wi-fi lokacije.

Riječ je, kako smo već pisali, o programu poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.

Kako je kriterij za odabir broja lokacija bio broj noćenja ostvaren u pojedinom turističkom odredištu, timnovcem uspostavit će se po šest zona besplatnog interneta u Rovinju, Umagu i Poreču, pet u Vrsaru, četiri u Taru, po tri u Labinu, Pazinu i Fažani te po dvije u Vodnjanu, Bujama, Buzetu, Ližnjanu, Motovunu i Rapcu. Po jednu hot spot lokaciju dobit će Marčana, Funtana, Raša, Bale, Svetvinčenat, Oprtalj, Barban, Žminj, Kaštelir, Kanfanar, Kršan, Višnjan, Vižinada, Grožnjan, Červar Porat, Lovrečica, Momjan, Savudrija i Vabriga. Više info