Vrsar – Romantic town
What's new in Istria

Puna mi Pula: Večer čarobnih nota

Deveta smotra klapa “Puna mi Pula” održana je pred brojnom publikom u pulskoj Zajednici Talijana. Kako je i najavio voditelj, mladi pulski diplomirani glumac Franjo Tončinić koji je ležerno vodio kroz program “bit će ovo večer čarobnih nota i prekrasnih skladbi”.

Led je probila muška klapa Bukaleta iz Pazina. Osnovani su kao udruga klapa Sveti Petar te pod tim imenom djeluju sve do 2011. godine kada mijenjaju ime i sjedište udruge u Klapa Bukaleta iz Pazina. Dvije godine uzastopce dobitnici su nagrada na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu u Crnoj Gori. U klapi trenutno djeluje sedam članova, a umjetnički voditelj je Danijel Dražić.

Pokazali su siguran nastup i uigranost otpjevavši razne skladbe od “Kad sam bio na tvom grobu”, “Ponoć je mila moja majko” i  “Spomeni se jedno vrime”.

Nakon njih uslijedila je ženska klapa Hreljin iz Hreljina, koju od samih početaka vodi iskusni poznavatelj klapske pjesme Ivan Nino Načinović.

Hreljanke kao svoje najveće uspjehe navode pobjede na Festivalu sjevernojadranskih klapa u Senju, zlato na natjecanju komornih zborova u Petrinji te nagradu za najbolju interpretaciju na istom i drugo mjesto te nagradu Brkica na Festivalu klapa Istre i Kvarnera. Više info